2010. augusztus 15., vasárnap

Egyél egészségesen a mindennapok forgatagában is!










Az egészséges táplálkozás néhány alapszabálya

- Legyen az évszaknak megfelelő.
- Akkor fogyasszuk mindent, amikor terem és lehetőleg olyasmit, ami a környezetünkben, országunkban terem
- Előnyben kell részesíteni a friss és nyers formát
- Legalább a napi elfogyasztott mennyiségnek a harmada legyen friss és nyers étel
- A napi mennyiségünk 40 %-a legyen teljes értékű gabona, 30 % zöldség, 10 % állati fehérje (a húst lehet mellőzni, legalább a méregtelenítő-salaktalanító kúrák idején), 10 % gyümölcs (inkább a délelőtti órákban elfogyasztva)
- Rövid ideig főzzük, inkább pároljuk a zöldségeket, használjunk "infra-kemencét", azaz turbó légkeveréses sütő-főző edényt
- Mindennap legyen valamilyen zöldség leves, elfoglaltaknak javasolt a GEFRO zöldségleves, tökkrém-leves és tönkölyleves fogyasztása
- Gyümölcsöt egymagában, lehetőleg délelőtt fogyasztani
- Az állati fehérjét mindig zöldséggel és nem szénhidráttal (kenyér, tészta, burgonya, rizs) kell fogyasztani
- Minden falatot jól meg kell rágni, akkor lenyelni, ha már "folyékony"
- A napközben elfogyasztott folyadék mennyisége legyen legalább 2 liter vagy több, evés előtt és nem közben kell fogyasztani

Egészséges finomságokat kívánunk a mindennapokra!

Bio-Életmód Tanácsadó Iroda
http://www.bioeletmod.info/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése