2011. január 23., vasárnap

Sült zöldségleves: fogyi, vega, finom!










Az új kedvenc: sült zöldségleves Gefro fűszerrel és Gefro bogáncsolajjal
Finom, gyors, fogyókúrás, vegán
Vigyázat! Függőséget okoz! Ráadásul fogyasztható lisztérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek, fogyókúrásoknak, vegánoknak is!
A hozzávalók 4 személyre: 6-8 db sárgarépa, 2-3 db fehér répa, 1 db zeller, 1 db karalábé, egy kisebb sütőtök, egy csokor petrezselyemzöld, egy póréhagyma, Gefro erőleves fűszer, frissen őrölt bors (lehet többféle bors is: zöld, piros, fekete), Gefro bogáncsolaj. Kiegészíthető gombával és bármilyen zöldséggel, amit szeretünk.
Elkészítése: a zöldségeket megtisztítjuk, a répákat és a póréhagymát hasábokra, a többi zöldséget kockákra vágjuk, a gombát egyben hagyjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belerakjuk a zöldségeket, megszórjuk Gefro erőleves fűszerrel és borssal, meglocsoljuk Gefro bogáncsolajjal (kb. 3 evőkanálnyit locsolunk a zöldségek tetejére), majd bedugjuk a 200 C fokra melegített sütőbe, és kb. 20 percen keresztül sütjük. Akkor jó, ha egy kicsit megpirult a zöldségek teteje, ugyanakkor félig puhára párolódott a belsejük (ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy egy villával megszurkáljuk). Ha már megfelelően átsültek a zöldségek, akkor egy leveses fazékba tesszük, felengedjük tiszta vízzel (ne tegyünk túl sok vizet hozzá, mert krémleves lesz), tovább ízesítjük tengeri sóval és Gefro erőleves fűszerrel, beletesszük a petrezselyemzöldet, majd felforraljuk. Kb. 15 percig gyenge tűzön forraljuk, majd ezt követően a nagyobb darabokat és azokat a zöldségeket, amelyek túl rostosak (karalábé, zeller), valamint az egészben hagyott gombákat kivesszük, ami nem rostos, szálkás, hagyhatjuk a levesben. Turmixoljuk szét a zöldségeket, krémes állagú levest kapunk. Tálaláskor tegyük vissza a szeletekre vágott gombát, reszelt füstölt sajttal, pirítós kenyérrel, levesgyönggyel tálalhatjuk (természetesen azok, akik nem szenvednek élelmiszer-allergiában, vagy élelmiszer-intoleranciában). Díszíthetjük póréhagyma-karikákkal, lilahagyma-darabokkal, friss fűszernövényekkel is. Nagyon finom! Munkahelyre is vihető, tápláló, ugyanakkor nem hízlal.

A Gefro bogáncsolaj gazdag E-vitaminban, jótékony hatású a máj és az emésztés működésére, finom és egészséges. Salátákhoz, pároláshoz, nyersen történő fogyasztásra is ajánljuk, védi a májat és az érrendszert!

Jó étvágyat kívánunk a tél egyik legnagyobb kedvencéhez, a sült zöldségleveshez!

Bio-Életmód Tanácsadó Iroda munkatársai
http://www.bioeletmod.info/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése